Natuurlijk kom je naar de reünie om oud-klasgenoten en oud-docenten te ontmoeten. Tijdens de reünie zullen er ook diverse activiteiten plaatsvinden waaronder gastlessen door (oud-)docenten, "Het verhaal van je leven"- sessies door oud-leerlingen en een grootse en ludieke veiling waarbij diensten worden aangeboden door (oud-)docenten en onderwijsondersteunend personeel. De opbrengst van deze veiling willen we schenken aan de basisscholen in Cuijk. Hier vind je een overzicht van de verschillende programmaonderdelen.
Het kan moeilijk zijn je oud-klasgenoten te vinden in de drukte van de reünie. Misschien kost het al moeite om ze te herkennen! Daarom hebben we lokalen aangewezen waar telkens 5 lichtingen examenklassen elkaar kunnen ontmoeten.
Examenlichtingen 1974 –1978: lokaal volgt
Examenlichtingen 1979– 1983: lokaal volgt
Examenlichtingen 1984 – 1988: lokaal volgt
Examenlichtingen 1989 – 1993: lokaal volgt
Examenlichtingen 1994 – 1998: lokaal volgt
Examenlichtingen 1999 – 2003: lokaal volgt
Examenlichtingen 2004 – 2008: lokaal volgt
Examenlichtingen 2009 – 2013: lokaal volgt
Examenlichtingen 2014 – 2018: lokaal volgt
Examenlichtingen 2019 – 2024: lokaal volgt
We gaan de nieuwe klaslokalen vullen met lessen van (oud-)docenten.
Op en top nostalgie! Via de website kun je je te zijner tijd intekenen voor één of meer van deze lessen.
Er kunnen 30 deelnemers in een lokaal. Het lesrooster delen we zodra dit klaar is.
De volgende (oud-)docenten geven sowieso een les: namen volgens z.s.m.
Dit is een veiling van diensten, aangeboden door (oud-)medewerkers.
Veilingmeester Jan Kottink leidt twee sessies waarin allerlei diensten onder de hamer gaan.
Deze vindt plaats in de aula.
13.00 uur
15.00 uur
Geert Bakker, een bijzondere oud-leerling met een verhaal
Geert Bakker uit Haps is die jongen die vanaf zijn geboorte gedeeltelijk verlamd was en in een elektrische rolstoel zat. Hij werd elke dag naar school gebracht en weer opgehaald. In 1983 haalde hij zijn vwo-diploma en ging politicologie studeren in Nijmegen.
Geert werkte vele jaren in de gehandicaptenzorg en zette zich met veel passie in voor gelijke behandeling van mensen met een beperking. Geert komt met heel veel plezier vertellen hoe hij zijn tijd op het Merletcollege heeft beleefd en wat hij daarna heeft gedaan.
Nelke Manders, een oud-leerling met een bijzonder verhaal
Nelke behaalde in 1989 haar vwo-diploma aan het Merletcollege. Na haar studie werkte ze eerst als organisatieadviseur bij bureau Berenschot. In 1998 begon ze bij Artsen zonder Grenzen en ging op haar eerste missie naar Sudan. Daarna volgden missies naar Tadzjikistan, Bangladesh en opnieuw Sudan.
Als landencoördinator werkte ze in Bangladesh, Ivoorkust en Afghanistan. In 2006 verliet ze Artsen zonder Grenzen en werd interimmanager. In 2017 keerde ze terug naar Artsen zonder Grenzen als algemeen directeur Nederland.
Nu is Nelke als directeur-bestuurder a.i. verbonden aan het Ros Spier Huis in Bussum. Nelke komt graag vertellen wat ze allemaal heeft beleefd en waarom ze de keuzes heeft gemaakt die ze gemaakt heeft.
Olivier Willemsen, een oud-leerling die schrijver werd
Olivier Willemsen haalde in 1998 zijn havodiploma aan onze school. Daarna ging hij geschiedenis studeren en begon hij romans en korte verhalen te schrijven. In 2014 debuteerde hij met de roman Morgen komt Liesbeth. Later verschenen ook zijn boeken Roza en Terug op de achterbank.
Olivier komt graag vertellen over zijn schrijverschap.
Marijke Van Beukering-Huijbregts, een oud-leerling die burgemeester werd van Nieuwegein
Marijke Huijbregts volgde van 1984 tot 1989 de havo-opleiding aan onze school. Voordat ze in 2006 de politiek inging, werkte ze als secretaresse in binnen- en buitenland en richtte ze een eigen bedrijf op. Ze was raadslid en wethouder namens D66 in IJsselstein en enkele jaren lid van de Tweede Kamer.
In 2023 werd Marijke benoemd tot burgemeester van Nieuwegein. Marijke vindt het heel bijzonder en eervol om haar verhaal te vertellen.
Marsha van Lanen, een oud-leerling met een heel bijzonder verhaal: Over Leven
Marsha deed in 1991 eindexamen vwo aan onze school. Daarna ging zij, fanatiek volleybalster, bewegingswetenschappen en fysiotherapie studeren.
Ze was pas 20 toen zij zeer ernstig ziek werd…Wat te doen als je gezondheid je in de steek laat en je telkens andere keuzes moet maken ?
Wat maakt het leven, ondanks alles, toch de moeite waard? Marsha wil graag met belangstellenden in gesprek gaan over haar levensvisie, over haar manier van (over)leven…….
Tijdens de reünie zullen er maar liefst 3 bands in de aula spelen: De Merletband, de All Stars die vanaf 2000 vaak op het Galabal en andere gelegenheden gespeeld hebben en de Old Stars, met de oudste oud-leerlingen. De toetseniste van de huidige Merletband is de dochter van de drummer van de Old Stars. Zo wordt de muziekbeleving doorgegeven naar de volgende generatie. Zo blijven velen genieten van het samen muziek maken.
12.15 - 13.00 uur: Merletband
14.15 - 15.00 uur: Old Stars Band
16.00 - 16.45 uur: All Stars Band
In de afgelopen jaren zijn ons (oud-)leerlingen en (oud-)medewerkers ontvallen. Op een feestelijke dag als deze reünie willen we toch ook bij hen stilstaan en jullie de gelegenheid geven dat te doen.
We richten lokaal1.22 in als stilteplek. Daar kun je alleen of met anderen overledenen herdenken.